INSCRIE-TE ACUM!

Programul PM Mentors

Programul complet de invatare practica pentru definirea, planificarea si implementarea proiectului tau, intr-o maniera moderna, colaborativa cu o flexibilitate crescuta la schimbare.

Tot ce trebuie sa stii, intr-un program de 5 saptamani cu lectii preinregistrate, completate de sesiuni live Q&A via Zoom, unde raspund la potentialele intrebari si deblocam anumite situatii aparute in practica

PM Mentors este singurul program in cadrul caruia inveti la nivel teoretic cum sa iti implementezi proiectul ca un profestionist, apoi aplici concret cunostintele obtinute direct  pe proiectul tau, pe baza temelor din fiecare modul, special concepute pentru a te ghida pas cu pas.

Acesta este programul de care ai nevoie daca:


 • Coordonezi sau faci parte din echipa unor proiecte cross-functionale medii sau mari si vrei sa inveti pas cu pas ce este de facut
 • Esti pasionat, iti doresti o cariera in implementare de proiecte si vrei sa ai o perspectiva clara asupra modului de lucru pe care ar fi cel mai bine sa-l adopti si a provocarilor cu care te vei confrunta.
 • Ai primit un proiect nou, nu esti project manager de profesie si ai nevoie de cunostinte, instrumente practice si un traseu clar de urmat, de la inceputul si pana la finalizarea proiectului
 • Faci parte dintr-un proiect sau program mai mare, coordonezi una dintre echipe (stream lead) si vrei sa stii ce ai de facut, cum sa interactionezi cu ceilalti si cum poti sa-ti aduci cel mai bine contributia
 • Esti tipul de persoana concentrata pe rezolvarea problemelor, care vrea sa preintampine dificultatile si sa invete cum sa le gestioneze, pentru a face diferenta

 

PM Mentors nu este ceea ce cauti daca:


 • Esti interesat, in primul rand, de primirea unei diplome. As putea sa ti-o ofer, dar scopul meu este sa lucrez cu pasionati si profesionisti care isi urmaresc sa invete si sa faca parte dintr-o comunitate motivata de dorinta de a lucra cat mai bine pe proiecte.
 • Vrei doar o reluare a cunostintelor pe care (crezi ca) le detii deja. PM Mentors este un program de invatare in cadrul caruia, in primul rand, intelegem foarte bine conceptele, iar apoi le aplicam practic pe proiect. Obiectivul principal este sa reusim ulterior sa livram consistent rezultate in proiecte.
 • Nu iti doresti sa participi la acest program pentru tine, ci doar pentru a da curs unei  solicitari venite din partea managementului. Programul se adreseaza celor pasionati, care isi doresc sa invete practic si pragmatic ce au de facut pentru a face diferenta in proiectele lor.

La finalul acestui program,

vei obtine:

 

 1. Tot ce ai nevoie, din perspectiva teoretica si practica, pentru a implementa proiecte cross functionale de complexitate medie si mare. (te ajuta si daca proiectele sunt mici, dar cel mai probabil este mai mult decat ai avea nevoie in acest caz)

 2. Claritatea de care ai nevoie atat in relatia management superior - project manager (“de ce” si “ce” ne dorim in proiect), cat si intre project manager si echipa (“cum” facem lucrurile in proiect).

 3. O planificare sanatoasa si colaborativa in echipa, pornind de la cunoasterea si acceptarea faptului ca lucrurile se schimba frecvent, apar probleme si riscuri, si trebuie sa ramanem flexibili atat in gandire, cat si in implementare

 4. Gestionarea celor 3 directii majore, critice pentru succesul proiectelor tale in cadrul companiei: care sunt nevoile proiectului, care sunt nevoile echipei si, nu in ultimul rand, care sunt nevoile tale, astfel incat proiectul sa poata fi dus la bun sfarsit

 5. Definirea si organizarea sedintelor recurente intr-un mod care sa iti permita sa obtii cele mai bune rezultate in cadrul lor, precum si instrumentele necesare mentinerii ritmului de implementare la nivel de echipa, management si parteneri

 6. Finalizarea proiectelor intr-o maniera care sa permita echipei sa se concentreze pe activitatea de zi cu zi, fara a fi necesar sa revina asupra unor task-uri punctuale, ramase din urma.

 7. Un mod de gandire modern cu privire la implementarea proiectelor si un set de principii care sa te ghideze pe toata durata implementarii.

Modul de lucru va fi extrem de pragmatic: ne concentram pe partea practica, iar daca ceva nu ne aduce valoare, inseamna ca nu merita facut.

Recomand cursul PM Mentors tuturor managerilor de proiecte sau de echipe de proiect care doresc sa aduca un plus de eficienta si organizare in activitatea lor profesionala. Si pe Ciprian pentru profesionalism si pentru performanta de a reusi sa predea inclusiv notiuni tehnice cu un grad ridicat de complexitate, intr-un mod relaxat si prietenos. Structura cursului favorizeaza insusirea cunostintelor intr-un mod logic, prin exemple, exercitii practice si incurajarea interactivitatii. Iar posibilitatea de a avea acces atat live cat si la inregistrarile sesiunilor de training reprezinta un real ajutor, avand in vedere programul incarcat al fiecaruia.

Mihai Laurentiu URSE, Chief Operating Officer, APS Romania

Inscrie-te in Program

Urmatoarea sesiune incepe pe

17 Mai 2023

Programul PM Mentors

595€

INSCRIE-TE ACUM!

Cursul PM Mentors este o combinatie perfecta de cunostinte teoretice, exemple practice si teme aplicative. Pe langa raspunsurile detaliate si foarte practice pe care le-am primit la orice intrebare, apreciez in mod deosebit energia pozitiva a lui Ciprian. Pasiunea lui pentru project management este evidenta, iar experienta lui bogata in domeniu te face sa-ti pui intrebari si sa vrei sa afli mereu mai mult.

Gabriela STAN, IT Consultant

Inca de la primul curs pe care l-am facut cu Ciprian, mi-a placut foarte mult stilul lui de predare prietenos si dinamic. Materialele de curs sunt foarte bine structurate, o placere sa inveti din ele. Dar punctele forte ale acestui program sunt, dupa parerea mea, practica si temele aplicative. Odata ce ai un exemplu practic bine creionat, teoria este ca si invatata. M-a ajutat mult si accesul permanent la lectiile preinregistrate, care mi-a permis sa revin asupra informatiilor, atunci cand am simtit nevoia. PM Mentors este un program valoros, care vine la pachet cu un continut frumos sintetizat, prezentat de un trainer bine pregatit, cu adevarate skill-uri de predare.

Mihaela FRUNZA, Head of Project Management and IT, at Erste Asset Management

Cel mai mult am apreciat la Ciprian abordarea metodica si riguroasa, precum si faptul ca a fost foarte deschis si proactiv. In ceea ce priveste rezultatul cursului, ne-a depasit cu mult asteptarile. Toti managerii din echipa de comercial au fost instruiti astfel incat sa raspunda foarte bine nevoilor noastre si simt ca am facut un mare pas inainte in ceea ce priveste capabilitatile lor de project management.

Stefan Teodorescu, Regional Marketing Capability Director @ Asahi Europe & International

Agenda PM Mentors

 

Modulul 0

Welcome

Acest modul de Bun venit este menit sa seteze asteptarile si sa-ti ofere o imagine clara a calendarului nostru de lucru: cand devine disponibil fiecare nou modul, cand vom avea sesiunile live de Q&A. In plus, discutam despre principii, mentalitatea pe care o presupune invatarea continua si despre un concept pe care mi l-am insusit cu multi ani in urma si pe care vreau sa ti-l impartasesc: PM de nota 8.

Principalele Subiecte:

 • PM Mentors Schedule
 • Principii si mod de lucru – de ce lucram asa
 • Mentalitatea de invatare continua
 • PM de nota 8
Modulul 1

Introducere

Introducerea este menita sa alinieze asteptarile cu privire la: intelegerea conceptelor, a ciclului de viata a proiectelor si ce inseamna un project manager bun. Este un modul cu concepte de baza, simple, dar in acelasi timp esentiale pentru o intelegere mai buna / in profunzime a urmatoarelor module (enabler pentru celelalte module).

Principalele Subiecte:

 • Ce este un proiect si cum difera de munca operationala
 • Roluri in proiecte
 • Profilul unui project manager bun
 • Ciclul de viata al proiectului
 • Canale de comunicare in contextual proiectelor cross functionale
 • Ce trebuie sa stii despre Project Management
Modulul 2

Get Clarity / Obtinerea claritatii

Transparenta, vizibilitate, comunicare - sunt elemente care, cel putin la nivel teoretic, sunt pe buzele tuturor in momentul in care vorbim despre proiecte. Cu toate acestea, in practica, din pacate, ele devin calcaiul lui Ahile si, capitolele care ne pun cele mai mari probleme. In proiecte discutam de 3 categorii de actori: Sponsori, PM (coordinatori de proiect) si echipa. Daca ne dorim ca aceste 3 roluri sa lucreze bine impreuna, este vital sa existe claritate vis a vis de ce avem de facut.

In cadrul acestui modul ne propunem sa intelegem obiectivul acestui proiect, si mai ales de ce ne dorim acest lucru. Desi suna natural si normal, de multe ori este o presupunere falsa. Realitatea ne spune ca este un pas necesar, care ajuta in aceeasi masura atat Sponsorii (cei care initiaza proiectul), cat si echipa - pe cei care il implementeaza. Liantul intre aceste doua entitati esti chiar tu, PM-ul, iar pentru a putea crea si facilita aceasta punte de legatura este nevoie sa stapanesti cat mai bine acest proces.

In acest modul descoperim instrumentarul de lucru, cum se foloseste, cum putem sa-l ajustam in functie de proiect si, mai ales, cum reusim sa obtinem ceea ce ne dorim cat mai repede posibil.

Principalele Subiecte:

 • Project Charter
 • Cea mai rapida varianta de a avea un Project Charter finalizat
Modulul 3

Minimum Viable Project Deliverables

Daca in modulul anterior ne-am propus sa obtinem claritate vis a vis de “ce si de ce”, acum ne concentram pe CUM.

Invatam ce este si cum lucram cu MVPD (minimum viable project deliverables). MVPD este un mix intre doua idei aparent contradictorii: tot ce ai nevoie pentru a derula proiecte medii si mari, pastrand doar elementele esentiale si dand la o parte tot ce tine de birocratie sau nu aduce maxim de valoare.

Ajut project manageri si echipele de proiect sa implementeze proiecte de peste 15 ani si pot sa-ti spun cu mana pe inima ca intelegerea in profunzime a acestor instrumente, folosirea lor in mod colaborativ cu echipa de proiect si abilitatea de a le ajusta (simplifica atunci cand este cazul) in functie de tipul proiectului sunt cele 3 elemente care fac diferenta intre un management de proiect ce livreaza rezultate, unde oamenii isi aduc aportul si se implica cu drag si implementarile cu cele mai mari probleme, in cadrul carora nimeni nu se implica la nivelul necesar.

Fix despre asta discutam in acest modul, este un element cheie al programului nostru si implicit al modului in care tu vei implementa proiecte pe viitor.

Principalele Subiecte:

 • Scope statement
 • Work Brakedown Stucture
 • Managementul timpului
 • Cost Management
 • Stakeholder Management
 • Planul de comunicare
 • Risk Management
Modulul 4

Keep Momentum / Pastrarea ritmului implementarii

Legenda spune ca cele mai agitate perioade ale unui proiect sunt inceputul si finalul. Realitatea este ca, inevitabil, pe parcurs apar probleme si schimbari pe care trebuie sa fii capabil sa le navighezi si sa le gestionezi corespunzator. Perioadele agitate sunt de fapt pe zonele unde lucrurile nu se fac asa cum ar trebui. Mai mult decat atat, desi setup-ul de proiect si planificarea sunt importante, 90% din munca efectiva se realizeaza pe parcursul proiectului, pe durata executiei.

In acest modul ne-am propus sa ne uitam din 3 perspective diferite la ce este de facut astfel incat proiectul sa se desfasoare cat mai bine posibil si, mai ales, intr-un ritm sustinut. Ne intereseaza sa determinam nevoile proiectului, ale echipei si, da, nevoile tale. Pentru ca si tu poti avea nevoie de ajutor in anumite momente. 

Principalele Subiecte:

 • Tu si Proiectul
 • Tu si echipa – sfaturi utile
 • Tu cu tine!
Modulul 5

Inspect & Adapt

Diferenta intre project management-ul modern si varianta invechita sau implementata gresit este data de un mod de gandire corect si de abilitatea de a te adapta la particularitatile proiectului si la problemele intampinate.

Pastram, insa, o oarecare rigoare, adica ne adaptam daca schimbarea (imbunatatirea sau simplificarea) serveste proiectului si echipei, nu bazat exclusiv pe disponibilitatea la efort a actorilor implicati. Am definit, in cadrul acestui modul, o baza de lucru care presupune: o schema ce faciliteaza luarea deciziilor, o serie de sedinte recurente, menite sa ofere atat vizibilitate, cat si mediul propice pentru a implementa si adresa impactul schimbarilor si a imbunatati din mers modul de lucru al echipei si al tuturor celor implicati.

Mai mult decat atat, fiecare lectie este prezentata prin prisma unor proiecte de complexitate medie si mare si este important sa intelegi rolul fiecarei sedinte si cum poti excela de fiecare data. Odata intelese, le poti simplifica si adapta pentru proiectele mai mici.

Principalele Subiecte:

 • Guvernanta de proiect
 • Kick Off Meeting
 • Weekly Meeting
 • Sponsor – SteerCo Meeting
 • Retrospective
Modulul 6

Close the loop / Inchiderea proiectului

Acesta este un capitol scurt si simplu, dar foarte important! Proiectele implica, de cele mai multe ori, un effort semnificativ din partea celor implicati si, daca tot am reusit sa finalizam ceea ce ne-am propus, este bine sa punem la punct si ultimele detalii.

In acest modul tragem concluziile si invatamintele finale, facem tranzitia catre beneficiarul proiectului (sau catre zona operationala) si ne asiguram ca echipa de proiect primeste vizibilitatea si atentia meritata atat la nivel personal, cat si profesional.

Principalele Subiecte:

 • Lectii invatate
 • Formalizarea inchiderii proiectului
 • Multumiri

Ce primesti in cadrul aceste oferte,

cu valabilitate limitata:

 

PM Mentors Program

(in valoare de peste 1000€)

 

 • 6 module de curs

  in care vei invata tot ce trebuie sa stii despre implementarea proiectelor cross-functionale intr-o maniera relaxata, ca si cum as fi langa tine in sala de curs. In total 37 de lectii si peste 7 ore de continut

 • Tips & Tricks

  care sa iti usureze intelegerea acestui mod de lucru si sa faciliteze aplicarea practica in cadrul proiectului tau. Toate testate deja in sute de proiecte ce acopera majoritatea industriilor si departamentelor
 • Timeline adecvat invatarii intensive

  dar care nu-ti va ocupa tot timpul liber si nici nu te va face sa te simti depasit de cantitatea de informatie
 • Acces permanent la materialele de curs

  pentru a putea revizita orice subiect si recomandari suplimentare care sa-ti faciliteze procesul de invatare si imbunatatire continua: carti, site-uri, tool-uri si instrumente practice

Plus bonusuri care iti vor oferi o experienta de invatare completa a conceptelor teoretice si, mai ales, a modului in care poti sa aplici tot ce este prezentat in acest program in cadrul proiectelor tale!

(in valoare totala de €500)

 
Bonus 1

Live Q&A si Grup de Facebook privat

Pentru ca interactiunea directa faciliteaza invatarea si este important sa primesti raspuns la orice intrebare sau neclaritate ai avea pe parcursul programului.

Ce primesti:

 • Grup privat de Facebook in cadrul caruia primesti feedback-ul trainer-ului si interactionezi cu ceilalti participanti din program. Poti face networking intr-un grup restrans de profesionisti din domenii similare, care se confrunta cu aceleasi provocari ca si tine
 • 5 sesiuni Live: una la inceputul cursului, pe data de 17 Mai la ora 17.00, de clarificare, orientare si definire a modului de lucru si 4 sesiuni de Q&A care sa completeze lectiile video pre-inregistrate
Bonus 2

Aplicare practica pe proiectul tau

Pentru ca teoria este buna, dar si mai buna este practica. La inceputul programului iti alegi un proiect si, pe masura ce avansam in program, pui in aplicare toate conceptele direct pe proiectul tau.

Ce primesti:

 • In cadrul fiecarui modul primesti teme concrete cu ce ai de facut in cadrul proiectului tau
 • Pe durata sesiunilor live, poti sa adresezi intrebari teoretice, insa as prefera sa pui in practica si, atunci cand intampini dificultati, sa le clarificam in aceste intalniri
 • Recomandari de aplicatii si template-uri pentru proiectul tau, pe care te incurajez sa le testezi astfel incat, la finalul programului, sa-ti fie 100% clar la ce iti este de folos fiecare instrument in parte, iar daca trebuie sa ajustezi/modifici ceva, cum sa faci acest lucru pe viitor
Bonus 3

PM Apps utile

Din categoria instrumentelor utile, aplicatiile software sunt cele care exercita, de departe, cea mai mare fascinatie asupra potentialilor utilizatori.

Cred cu tarie ca, daca modul tau de organizare este unul defectuos, nici o aplicatie nu te poate salva. Dar ne vom asigura ca rezolvam aceasta problema pe durata programului. In cadrul acestei sesiuni Bonus, discutam despre cateva categorii de aplicatii pe care le folosesc in mod frecvent in proiecte. Punctual, voi exemplifica si recomanda 3-4 aplicatii utile, usor de folosit, care te ajuta sa salvezi timp important in proiecte.

Ce primesti:

 • O sesiune live, interactive, in care prezint si exemplific fiecare aplicatie
 • Sinergii intre aplicatii, astfel incat sa castigi timp pretios, atat pentru tine, cat si pentru echipa
 • Scenarii specifice pentru fiecare aplicatie in parte
Bonus 4

PM Challenge

Orice initiativa, indiferent cate beneficii ar aduce, daca este si distrativa, este cu atat mai bine. Am incercat sa mixez componenta fun si cea practica si a rezultat PM Challenge, o provocare cu sistem de punctare pe baza de obiective pe care le bifezi pe durata programului.

Ce primesti:

 • In mod indirect, un sistem de punctare, mixat cu un accountability group
 • Primesti puncte pentru ca parcurgi lectiile din platforma, pentru ca iti faci temele si pui in aplicare conceptele pe proiectul tau, pentru prezenta si participare activa in sesiunile live
 • La final, facem un clasament si locurile fruntase primesc premii din partea mea si a partenerilor nostri. Crede-ma, daca lucrezi activ in proiecte, you will love them!

Iata ce primesti daca te inscrii astazi:

Programul complet, plus 4 bonusuri!  

 • PM Mentors:  37 de lectii pre-inregistrate si peste 7 ore de continut in valoare de 595
 • Plus bonusuri in valoare de 500
  • Bonus 1: Live Q&A si Grup de Facebook privat 
  • Bonus 2: Teme clare pentru aplicare practica pe proiectul tau
  • Bonus 3: PM Apps session
  • Bonus 4: PM Challenge

In valoare totala de 1095€

Daca te inscrii acum, primesti 45% reducere:

Urmatoarea sesiune incepe pe

17 Mai 2023

Programul PM Mentors

595€

INSCRIE-TE ACUM!

GARANTIE 14 zile!

Stiu ca este posibil ca acest curs sa nu fie prima ta incercare de a invata sau a imbunatati modul in care implementezi proiecte sau in alte domenii. Poate ca ai facut cursuri care nu ti-au indeplinit asteptarile, nu ti-au livrat cunostintele si abilitatile promise, iar acum esti sceptic.

Dar sunt convins ca, daca parcurgi acest program, vei beneficia de toate oportunitatile pentru a intelege esenta conceptelor si, mai ales, cum le poti pune cu succes in practica pe proiectul tau. 

Am o atat de mare incredere in acest program conceput pe baza unei experiente de peste 17 ani in proiecte, si in impactul pe care il va avea asupra ta, incat garantia pe care ti-o ofer ramane valabila timp de 14 zile.

Practic, ai acces la jumate din program fara sa nu te expui niciunui risc. Astfel, te poti concentra exclusiv pe experienta de invatare: sa intelegi cat mai bine continutul, sa-mi adresezi toate intrebarile tale in sesiunile Q&A si sa implementezi activ cele invatate in cadrul proiectului tau!

Poti beneficia oricand de politica de refund, in timpul celor 14 zile de garantie, daca nu consideri ca programul PM Mentors te ajuta sa implementezi proiecte, desi:

 • Ai finalizat toate lectiile
 • Ai participat la toate sesiunile live
 • Ai pus in practica cele invatate practic pe proiectul tau, folosind instrumentele recomandate
 • Ai adresat intrebari la fiecare sesiune live, pentru a-ti clarifica conceptele si pentru a intelege cum le poti aplica mai bine in practica

Garantia nu adreseaza elemente referitoare la aplicabilitatea modului de lucru prezentat in program intr-o anumita industrie/companie si nici elemente specifice implementarii intr-un mediu anume, subiecte aflate sub umbrela unui program mai amplu, de consultanta.

Frequently Asked Questions

Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari pe care mi le-au adresat participantii inainte de a lua decizia de a se inscrie in program.

Inca stai pe ganduri?

 

Cel mai bun moment sa fii agile este acum. De ce? Pentru ca, cu cat perioada este mai “tulbure”, cu cat lucrurile sunt intr-o continua schimbare, cu atat este mai mare nevoie de un mindset agil si de abilitatea de a-l aplica in activitatea de zi cu zi.

 

In 2013, cand am facut tranzitia spre Agile, lucram deja de multi ani in proiecte si am fost de-a dreptul fascinat de cata claritate imi aduce in modul de organizare. Imi aduc aminte cu nostalgie si un zambet larg pe fata cum introduceam, pentru prima data, acest mod de lucru in: Marketing, Financiar, HR, Innovation, R&D, pe langa traditionalul software development si zona de digital. De atunci, valorile si principiile Agile au devenit parte din ADN-ul meu.

Astazi, Agile este elementul cheie pentru a fi productiv si competitiv pe piata, a avea clienti satisfacuti si echipe motivate. Dar agilitatea nu este doar despre organizare, cresterea performantei, satisfactia clientului si a stakeholderilor. Este si despre bucuria de a lucra bine, despre echipe care vor sa livreze valoare si sa faca diferenta. Iar daca nu avem un echilibru si nu suntem fericiti cu ceea ce facem, inseamna ca pe undeva gresim si este loc de imbunatatire.

Acest program are la baza peste 17 ani de experienta in proiect, 9 ani+ de lucru cu echipe Scrum si in proiecte agile. Si l-am creat din dorinta de a avea un impact cat mai mare. Pentru ca schimbarea presupune ca toata lumea sa inteleaga de ce alegem acest mod de lucru, cum aduce valoare si cum ne face viata mai frumoasa, cu o abordare pragmatica si asteptari de crestere realiste. 

Daca vrei sa inveti toate elementele cheie pentru a face trecerea de la: “nu este ok, la noi nu merge”, “functioneaza la altii, dar aici …nu, nu, la noi este altceva”, la: “stiu ce este de facut, mai avem de lucru, mai dureaza ceva timp, dar vom reusi”, sunt aici.

Promisiunea mea este ca te pot ajuta sa ajungi la un nivel de intelegere care sa-ti permita sa adaptezi si sa particularizezi modul de lucru Agile la activitatea, departamentul sau industria din care faci parte.

Vino alaturi de mine in programul PM Mentors

 • 17+ ani in proiecte
 • 9+ ani in initiative agile
 • echipe de 7-100+ persoane
 • bugete de 5k-22 mil. Euro

Am fost in foarte multe scenarii in cariera mea de pana acum, am trait si implementat multe tranzitii si schimbari. Ceea ce inseamna ca voi relationa foarte usor cu majoritatea situatiilor in care te-ai putea afla in acest moment. “Chiar oferi niste exemple foarte clare, zici ca esti coleg cu mine” e o sintagma populara printre cursantii mei.  

Pe langa o buna intelegere a situatiei tale, iti pot oferi sugestii pe baza experientei mele, solutii testate care au functionat in cazuri similare. Sau pot facilita o discutie si creionam impreuna cel mai bun traseu pentru tine, cand vine vorba de practica.

Cirpian Cucu

Urmatoarea sesiune incepe pe

17 Mai 2023

Programul PM Mentors

595€

INSCRIE-TE ACUM!