INSCRIE-TE ACUM!

Programul Scrum Agile Mentors

Singurul program de care vei avea vreodata nevoie pentru a invata corect Scrum Agile

Tot ce trebuie sa stii, in mai putin de 3 saptamani

Teorie, exercitii, cele mai frecvente greseli si cum sa le eviti si, foarte important, cum sa atragi sustinerea echipei in procesul de tranzitie la modul de lucru Scrum Agile.

Iar daca vrei sa obtii o certificare internationala Scrum Agile pentru CV-ul tau, la finalul cursului vei avea toate resursele necesare pentru a te pregati in cele mai bune conditii.

Acesta este programul de care ai nevoie daca:


1. Vrei sa inveti cum sa-ti eficientizezi activitatea folosind framework-ul Scrum Agile.

2. Vrei sa faci tranzitia la un mod de lucru Agile, folosind abordarea Scrum.

3. Vrei sa intelegi pasii procesului si cum sa-i pui in aplicare astfel incat echipa ta sa fie mai motivata, mai eficienta si mai multumita de modul in care isi desfasoara activitatea.

4. Vrei sa intelegi valorile si principiile Agile si sa facilitezi adoptarea lor in cadrul echipei tale.

La finalul acestui program,

vei stapani:

 

 • Limbajul specific, fundamentele, conceptele si beneficiile Scrum

 • Procesul si pasii necesari pentru a face proiecte si dezvolta produse folosind Scrum Agile

 • Aspectele cheie pe care trebuie sa le adresezi si greselile grave pe care trebuie sa le eviti

Ciprian a reusit sa aduca "o raza de lumina" asupra procesului SCRUM, atat de usor de inteles, dar atat de dificil de implementat. Mereu prin intermediul unor exemple relevante, Ciprian a aratat avantajele metodei AGILE, punctand faptul ca tranzitia nu este usoara pentru nicio echipa. O perioada "furtunoasa" este de asteptat, dar printr-o indrumare corecta, putem implementa noul proces si livra proiectele intr-o maniera performanta. Multumiri pentru tot ajutorul acordat in implementarea principiilor SCRUM in cadrul SuperHippo.

Radu NICULESCU, Programming Manager

Inscrie-te in Program

Urmatoarea sesiune incepe pe

3 Aprilie 2024

Scrum Agile Mentors

357€

INSCRIE-TE ACUM!

Membrii echipei au acum o intelegere buna a ceea ce inseamna Scrum: roluri, responsabilitati, ceremonii si cum pot fi acestea puse in practica in proiectele noastre. 

Constantin ENASCUTA, Team Manager NXP

 

Multumim mult pentru continutul, modul de desfasurare a trainingului si felul in care trainerul a raspuns intrebarilor noastre.

Paul POP, IT Director UAC

 

Am primit idei de imbunatatire, atat la nivel local/ micro (per produs) cat si in cadrul echipelor mari. Trainerul s-a adaptat bine la intrebarile pe care le-am avut si a incercat de ficare data sa ne ofere o solutie specifica situatiei noastre.

Scrum TEAM

 

Agenda Scrum Agile Mentors

 

Modulul 1

Introducere in modul de lucru Scrum Agile

Este vital sa intelegem in profunzime ce este, cum functioneaza si care sunt beneficiile Scrum comparativ cu un mod de lucru ad-hoc sau o abordare traditionala. In modulul introductiv invatam conceptele cheie si punem bazele acestui mod de lucru. Numai pornind de la o fundatie puternica putem sa construim sanatos si sa exploram procesul pana la cele mai fine detalii.

Principalele Subiecte:

 • Definitie, Overview, Pilonii si Valorile Agile
 • Manifestul Agile & Proiectele Scrum
 • Trecerea de la project managementul traditional la abordarea Agila 
 • De ce abordarea Scrum este una de succes? Triunghiul inversat al managementului de proiect
 • Beneficiile Agile vs Plan driven si efecte pozitive in practica, daca lucrurile sunt implementate corect
Modulul 2

Roluri in Scrum

Una dintre cele mai frecvente greseli in tranzitia la modul de lucru Scrum Agile este data de intelegerea incompleta sau implementarea gresita a rolurilor. In acest modul abordam in detaliu responsabilitatile fiecarui rol si provocarile pe care le implica o transformare Scrum Agile corecta.

Principalele Subiecte:

 • Rolul Echipei Scrum. Modelul Tuckman. Caracteristicile echipei Scrum
 • Rolul Scrum Master-ului. Responsabilitatile Scrum Master-ului
 • Rolul Product Owner-ului
Modulul 3

Pregatirea Sprint-ului

Din pacate, una din asteptarile gresite asociate trecerii la Scrum este ca implementarea unui nou proces si abordarea unui nou model de lucru garanteaza automat cresterea performantei. Dar un sprint optim este asigurat numai printr-o pregatire pe masura. In acest modul vei invata ce trebuie sa faci si care este nivelul minim acceptat atfel incat cresterea productivitatii sa nu fie doar un vis optimist ci un rezultat natural.

Principalele Subiecte:

 • Product Backlog. Cum se diferentiaza Product Backlog de un simplu To-Do List
 • User Stories
 • Estimarea in Scrum
Modulul 4

Intalniri si Ritualuri

Pentru multi, Scrum se rezuma la pasii procesului si rezultatele pe care doresc sa le obtina la finalul fiecaruia. Desi pare simplu, detaliile sunt cele care fac diferenta, iar intelegerea si aplicarea corespunzatoare a acestor pasi sunt cele care transforma discursul de tipul “pierdem timpul prin sedinte” sau “cand termin sedintele pentru a putea face si treaba” in “sunt bucuros ca in sfarsit lucrurile merg bine si inteleg sensul acestor intalniri”

Principalele Subiecte:

 • Sprint Planning, Sprint Backlog, Definition of Done
 • Daily Scrum sau Daily Stand-up
 • Sprint Review, Burndown Chart, Manage Stakeholder Expectations
 • Sprint Retrospective
Modulul 5

Pe scurt despre Scalare

Desi, in mod ideal, cresterea ar trebui sa fie progresiva - formez o echipa, aceasta incepe sa lucreze Scrum, obtine rezultate si apoi se trece la formarea altor echipe-, de cele mai multe ori, proiectele mari presupun din start mai multe echipe. Depasind obiectul acestui curs, mi-am propus sa ofer si un punct de pornire, o baza a intelegerii modului de lucru cu mai multe echipe pe acelasi proiect. Iti voi vorbi despre: cum ne sincronizam, care este imaginea de ansamblu (overview) si ce efort suplimentar presupune lucrul cu mai multe echipe.

Principalele Subiecte:

 • Lucrul pe proiecte mari cu mai multe echipe. Product Owner Team. Scrum of Scrum. Cum facem impartirea pe echipe - Component or Feature Teams
 • Sprinturi sincrone si asincrone

Ce primesti in cadrul aceste oferte,

cu valabilitate limitata:

 

Scrum Agile Mentors Program

(in valoare de 357€)

 

 • 5 module de curs

  in care vei invata tot ce trebuie sa stii despre Scrum Agile intr-o maniera relaxata, ca si cum as fi langa tine in sala de curs. In total 30+ lectii si peste 6 ore de continut

 • Tips & Tricks

  menite sa iti usureze tranzitia la modul de lucru Agile, testate deja in peste zeci de proiecte si lectii dedicate cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari
 • Timeline adecvat invatarii intensive

  dar care nu-ti va ocupa tot timpul liber si nici nu te va face sa te simti depasit de cantitatea de informatie
 • Acces permanent la materialele de curs

  pentru a putea revizita orice subiect si recomandari suplimentare care sa-ti faciliteze procesul de invatare si imbunatatire continua: carti, site-uri, tool-uri si instrumente practice

Plus bonusuri care iti vor oferi o experienta de invatare completa a conceptelor teoretice si, mai ales, a implementarii lor in spiritul Agile

(in valoare totala de €293)

 
Bonus 1

Live Q&A si Grup de Facebook privat

Pentru ca interactiunea directa faciliteaza invatarea si este important sa primesti raspuns la orice intrebare sau neclaritate ai avea pe parcursul programului.

Ce primesti:

 • Grup privat de Facebook in cadrul caruia primesti feedback-ul trainer-ului si interactionezi cu ceilalti participanti din program. Poti face networking intr-un grup restrans de profesionisti din domenii similare, care se confrunta cu aceleasi provocari ca si tine
 • 4 sesiuni Live: una la inceputul cursului, de clarificare, orientare si definire a modului de lucru si 3 sesiuni de Q&A care sa completeze lectiile video pre-inregistrate.
 • Prima sesiune live, de orientare are loc in prima zi a programului, miercuri 3 Aprilie 2024 la ora 18:00. Planificarea celorlalte sesiuni live de Q&A si programul complet il vei afla tot pe durata acestei sesiuni, iar daca o ratezi nu-ti face griji, detaliile le gasesti pe grupul privat de Facebook.  
Bonus 2

Exercitii live via Zoom

Pentru ca experienta ta de invatare sa fie similara unei sesiuni unu la unu, fata in fata. Exercitiile live iti vor da ocazia sa discuti, sa clarifici si sa aplici live conceptele invatate.

Ce primesti:

 • 5 exercitii interactive derivate din continutul teoretic pe care tocmai l-ai parcurs, pentru aplicarea cunostintelor dobandite
 • Discutii de grup facilitate, pe baza exercitiilor, pentru intelegerea si fixarea mai rapida a conceptelor
 • Clarificari si exemple practice suplimentare pentru o intelegere reala, in profunzime
Bonus 3

Sesiune suplimentara despre certificarile internationale Scrum

Daca pe lista ta de obiective profesionale se regaseste o certificare internationala, ti-am pregatit o sesiune suplimentara in care abordam fix acest subiect!

Ce primesti:

 • Informatii despre beneficiile pe care ti le aduce o certificare si motivele pentru care merita sa treci prin aceasta experienta, tipuri de certificari, preturi si modalitati de sustinere a examenului
 • Recomandarea timpului de certificare potrivit in functie de profilul tau, materiale si resurse suplimentare care sa-ti faciliteze pregatirea pentru examen
 • Tips & Tricks legate de examen

Iata ce primesti daca te inscrii astazi:

Programul complet, plus 3 bonusuri!  

 • Scrum Agile Mentors:  30+ lectii si peste 6 ore de continut in valoare de 357€
 • Plus bonusuri in valoare de 293€
  • Bonus 1: Live Q&A si Grup de Facebook privat 
  • Bonus 2: Exercitii live via Zoom
  • Bonus 3: Sesiune suplimentara despre certificarile Scrum Insitute

In valoare totala de 650€

Daca te inscrii acum, primesti 45% reducere:

Urmatoarea sesiune incepe pe

3 Aprilie 2024

Scrum Agile Mentors

357€

INSCRIE-TE ACUM!

GARANTIE 14 zile!

Stiu ca este posibil ca acest curs sa nu fie prima ta incercare de a te pregati in directia Scrum Agile sau in alte domenii. Poate ca ai facut cursuri care nu ti-au indeplinit asteptarile, nu ti-au livrat cunostintele si abilitatile promise, iar acum esti sceptic.

Dar stiu foarte bine si ca, daca parcurgi acest program de 2 saptamani, vei beneficia de toate oportunitatile pentru a intelege esenta conceptelor si, mai ales, cum le poti pune cu succes in practica. 

Am o atat de mare incredere in acest program conceput pe baza unei experiente de peste 9 ani in proiecte Scrum Agile si in impactul pe care il va avea asupra ta, incat garantia pe care ti-o ofer ramane valabila timp de 14 zile dupa ce ai parcurs toate cele 5 module.

Practic, ai acces la intregul curs fara sa nu te expui niciunui risc. Astfel, te poti concentra exclusiv pe experienta de invatare: sa intelegi cat mai bine continutul, sa-mi adresezi toate intrebarile tale in sesiunile Q&A si sa participi activ la exercitiile live!

Poti beneficia oricand de politica de refund, in timpul celor 14 zile de garantie, daca nu consideri ca ai invatat Scrum Agile desi:

 • Ai finalizat toate lectiile
 • Ai participat la toate sesiunile live
 • Ai adresat intrebari la fiecare sesiune live

Garantia nu adreseaza elemente referitoare la aplicabilitatea modului de lucru intr-o anumita industrie/companie si nici elemente specifice implementarii intr-un mediu anume, subiecte aflate sub umbrela unui program mai amplu, de consultanta.

Frequently Asked Questions

Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari pe care mi le-au adresat participantii inainte de a lua decizia de a se inscrie in program.

Inscrie-te acum in program

Urmatoarea sesiune incepe pe

3 Aprilie 2024

Scrum Agile Mentors

357€

INSCRIE-TE ACUM!

Inca stai pe ganduri?

 

Cel mai bun moment sa fii agile este acum. De ce? Pentru ca, cu cat perioada este mai “tulbure”, cu cat lucrurile sunt intr-o continua schimbare, cu atat este mai mare nevoie de un mindset agil si de abilitatea de a-l aplica in activitatea de zi cu zi.

 

In 2013, cand am facut tranzitia spre Agile, lucram deja de multi ani in proiecte si am fost de-a dreptul fascinat de cata claritate imi aduce in modul de organizare. Imi aduc aminte cu nostalgie si un zambet larg pe fata cum introduceam, pentru prima data, acest mod de lucru in: Marketing, Financiar, HR, Innovation, R&D, pe langa traditionalul software development si zona de digital. De atunci, valorile si principiile Agile au devenit parte din ADN-ul meu.

Astazi, Agile este elementul cheie pentru a fi productiv si competitiv pe piata, a avea clienti satisfacuti si echipe motivate. Dar agilitatea nu este doar despre organizare, cresterea performantei, satisfactia clientului si a stakeholderilor. Este si despre bucuria de a lucra bine, despre echipe care vor sa livreze valoare si sa faca diferenta. Iar daca nu avem un echilibru si nu suntem fericiti cu ceea ce facem, inseamna ca pe undeva gresim si este loc de imbunatatire.

Acest program are la baza peste 17 ani de experienta in proiect, 9 ani+ de lucru cu echipe Scrum si in proiecte agile. Si l-am creat din dorinta de a avea un impact cat mai mare. Pentru ca schimbarea presupune ca toata lumea sa inteleaga de ce alegem acest mod de lucru, cum aduce valoare si cum ne face viata mai frumoasa, cu o abordare pragmatica si asteptari de crestere realiste. 

Daca vrei sa inveti toate elementele cheie pentru a face trecerea de la: “nu este ok, la noi nu merge”, “functioneaza la altii, dar aici …nu, nu, la noi este altceva”, la: “stiu ce este de facut, mai avem de lucru, mai dureaza ceva timp, dar vom reusi”, sunt aici.

Promisiunea mea este ca te pot ajuta sa ajungi la un nivel de intelegere care sa-ti permita sa adaptezi si sa particularizezi modul de lucru Agile la activitatea, departamentul sau industria din care faci parte.

Vino alaturi de mine in programul Scrum Agile Mentors

 • 17+ ani in proiecte
 • 9+ ani in initiative agile
 • echipe de 7-100+ persoane
 • bugete de 5k-22 mil. Euro

Am fost in foarte multe scenarii in cariera mea de pana acum, am trait si implementat multe tranzitii si schimbari. Ceea ce inseamna ca voi relationa foarte usor cu majoritatea situatiilor in care te-ai putea afla in acest moment. “Chiar oferi niste exemple foarte clare, zici ca esti coleg cu mine” e o sintagma populara printre cursantii mei.  

Pe langa o buna intelegere a situatiei tale, iti pot oferi sugestii pe baza experientei mele, solutii testate care au functionat in cazuri similare. Sau pot facilita o discutie si creionam impreuna cel mai bun traseu pentru tine, cand vine vorba de practica.

Cirpian Cucu

Urmatoarea sesiune incepe pe

3 Aprilie 2024

Scrum Agile Mentors

357€

INSCRIE-TE ACUM!